dimarts, 8 de maig del 2012

Alguns comentaris dels alumnes sobre les colònies

LES COLÒNIES 2012

El dimecres vam arribar al matí.
Després el meu grup va fer una ruta per la muntanya amb brúixoles i mapes que posava cap a on havíem d’anar (nord, sud, etc,...). Quan vam tornar vam jugar una estona i de sobte, va aparèixer la princesa Escarola, que volia que busquéssim el pergamí perdut que estava trencat en sis parts.
A la nit vam jugar al joc de les sardines, i el Tudu s’amagava i nosaltres l’havíem de buscar per tota la casa.
El dijous ens vam llevar i després de rentar-nos les dents i la cara, vam esmorzar i després havia temps lliure. Més tard, per grups vam fer tres activitats: tir amb arc, un fort i sarbatana i ballesta. Al cap d’una estona vam fer un vitrall i abans d’anar a la discoteca vam preparar un anunci.
El divendres vam fer les boles d’arròs, però a mi se’m va trencar. A l’hora de dinar no ens volíem anar i vam descobrir el que deia el pergamí.

Aitor González
 
LES COLÒNIES DE 4t
El dia vint-i-cinc d’abril tot 4t de primària de la nostra escola ens vam anar de colònies. Vam arribar al Collell. Era un lloc de muntanya molt bonic.
El que més em va agradar va ser el fort, també em van agradar molt les boles d’arròs. Les meves colònies no van ser com les dels altres, em vaig haver de marxar el dijous al migdia perquè estava molt malalta.
Va ser pujar al cotxe i posar-me a plorar.
Laura Ribas

LES COLÒNIES

A les colònies vam anar a Santa Maria de Corcó. Els monitors es deien: Roa, Mita, Tuca, Tudu i Wiki. Ens van ensenyar moltes cançons i aleshores ens van dir que les colònies eren de l'edat mitjana.
Doncs, vam jugar a tir amb arc, vam fer boletes d'arròs i els monitors van posar unes espècies de paradetes del circ i un altre del menjar. Nosaltres en el temps lliure vam jugar a comprar a les paradetes.
Jo anava amb el Roa, “els cavallers negres”. Vam fer un joc que ens agradava molt que era un ball d'unes carolines i unes pepones, que les carolines eren “polidetes” i les pepones, les brutes.
M'ho vaig passar molt bé a les colònies!!!!!

Sara Daza

LES COLÒNIES
Parlaré d’un moment divertit, va ser després de sortir de l’habitació i va passar tot seguit...
Totes les nenes vam sortir juntes i vam veure que les professores anunciaven alguna cosa i ens vam apropar, estaven dient que ens faríem una foto amb un company, una noia amb un noi i un noi amb una noia.
Va ser molt divertit i a mi m’ho va proposar el Víctor Sotelo. I li vaig dir que d’acord! Quan ens vam fer la foto em vaig quedar a veure les parelles de les fotos i vaig gaudir molt d’aquest moment tan graciós.
I les colònies també em van agradar molt i voldria tornar-hi quan fos.
Laura Osuna

COLÒNIES!

Vam anar al Collell. Jo dormia amb l'Aitor. Aleshores, esmorzàvem, fèiem una activitat, dinar, joc lliure, sopar i el joc de les sardines. Així era el que fèiem els dos dies. També vaig jugar a futbol on vaig marcar molts gols. Hi havia un monitor amb una cama postissa.
La Magda ens va explicar un conte que es deia “Terrier, el porquet més fi”.
Vam anar a aprendre el difícil que era viure a l'edat mitjana. Hi havia una cançó que deia: “Cavallers del Collell, au, au, au, patatites, sssiissss” (callar), que significa que ens havíem de callar.
Vam fer un anunci i jo estava borratxo, el meu anunci es deia H2A i aleshores, les colònies s'han acabat.

Marc Gràcia 

TRES DIES AL COLLELL
A les colònies m’ho vaig passar molt bé.
El que més em va agradar va ser un joc de nit que es deia “Sardina”. Un monitor s’amagava, llavors el grup l’havia de buscar per tota la casa.
També em va agradar molt un altre que es deia “Oca i ànec”. Es feia un rotllana i un deia:
- Tres oques i un ànec! Al que li deia oca es salvava i al que li deia ànec havia de córrer.
Quan donava la volta havia de tornar al seu lloc.
També em va agradar el fort que hi havia, tot i que em vaig anar de viatge m’agradaria tornar al Collell.
Carla Gómez

LES COLÒNIES AMB L'ESCOLA

Era un dimecres quan tot 4t ens vam anar de colònies. Quan vam arribar, els monitors es van presentar i tenien uns noms molts estranys: Roa, Mita, Tudu i Wiki.
El dimecres no ens van donar habitació fins després de dinar.
A la nit vam jugar al la “sardina” que consisteix així: un dels monitors s'amaga i per grups l'hem de trobar, quan el trobaves, havies de apagar la llanterna i amagar-te amb ell. L'últim grup que el trobés perdia.
El dijous ens vam despertar i vam esmorzar, després vam fer grups per diferents activitats.
Per la nit ... tocava la “Nit de gala”!!
Vam sopar amb espectacle perquè les professores es van vestir de cavallers i dames. Després ens vam anar una estona a l'habitació mentre venien els monitors.
Vam entrar i vam començar a ballar i cantar, de tant cantar, jo em vaig quedar afònica.
El divendres ens vam despertar i vam anar a esmorzar i després vam fer activitats i a dinar i aleshores vam marxar. A l'autobús dues hores i mitja i vam arribar!!!!

Maria Grau

COLLELL
Els nens i les nenes de 4t vam anar al Collell de colònies. I ara explicaré el que més em va agradar.
Tot i que vam anar, el que més em va agradar va ser quan un monitor ens va portar al bosc i ens va explicar acudits: “el pan que habla y el hombre que se tira del avión”. Eren en castellà però al final eren molt divertits. M’ho vaig passar molt bé jugant amb les coses que hi havia i fent manualitats. Per què ho dic? Doncs perquè vam fer una pilota amb arròs i un vitrall.
He arribat a la conclusió que aquestes colònies han estat...GENIALS!!!
Patricia Balcells

COLÒNIES

Estàvem a l'autobús quan vam posar la ràdio, unes cançons.
Una mirada al fons es veia, eren els monitors, Quins nervis!
Quan vam passar dins hi havia una plaça. Jugant allà, al final van vindre els monitors que es deien Tuka, Mita, Wiki,Tudu i Roa.
Després vam anar a les habitacions on vam deixar tot.
Pel matí a mi em van aixecar unes veus que volien anar al lavabo. Així que aquelles veus van aixecar a tothom i vam començar amb les llanternes. Per la nit vam fer jocs de nit, va ser súper, vam anar amb les llanternes. Ah, sí, una cosa! quan vam acabar de sopar, el meu grup es va quedar a recollir i ens vam emportar un ensurt, però era de broma.
El divendres, ens anàvem, quina llàstima, però ens van deixar jugar amb les boletes d'arròs que vam fer per grups i, ves per on, vaig sortir amb una altre amic, l'Iván de 4tA.
Se m'oblidava, hi havia dos camps de futbol i al final havia un riu.
El divendres al matí vam anar a construir cabanes, però jo em vaig pujar a jugar amb la Carla i el Joel Segura, va ser total!
Al final, a l'autocar es van acomiadar amb una cançó que ens va agradar molt. La va cantar el Roa i quan va acabar que ens anàvem, es va pujar a l'autobús i tots el vam aclamar. Però es van tancar les portes i ens vam anar pel camí. A l'autobús va ser divertit i quan vam arribar al cole, els pares, allà, semblava que ens haguéssim anat una setmana.

Carlota Alonso 

LES COLÒNIES DE 4t
Vam anar a Osona i el que més em va agradar va ser el fort. El segon que més em va agradar va ser la Bagesta i la tercera cosa el tir amb arc. I en el joc de nit el que més em va agradar va ser quan en Tudu es va amagar al costat del fort i la Wiki es va amagar a la piscina. Després ens vam anar a dormir.
Al dia següent vam anar a esmorzar i em va agradar molt el pa amb tomàquet. Vam anar a jugar i a la nit vam fer la disco i vam escoltar moltes cançons.
Sergio de Andrés